Kunst, litteratur og andre ting der fylder mit liv

Som jeg tidligere vil nævne, så vil hele min blog ikke handle om N.F.S. Grundtvig og jeg vil også komme med flere indlæg der forklarer mig mere som person og hvad jeg ellers har af interesser ud over Grundtvig, selvom det er et spændende emne som jeg vil kunne tale rigtig meget om. Selvom det ikke skal handle om Grundtvig i dette indlæg, er jeg dog nød til at inddrage ham for at give noget kontekst til hvad jeg egentlig er for en slags person og hvad der ellers fylder mit liv.

Jeg er det man måske vil kalde for en ganske gennemsnitlig mand som har interesser så som hverdag, familie, arbejde samt kunst og litteratur. Netop kunst og litteratur er der hvor jeg selv mener at jeg skiller mig lidt ud fra mængden og det er nogle af de ting der er med til at definere mit liv og hvem jeg er som person. Grunden til at jeg var nød til at inkludere Grundtvig i dette indlæg er kort sagt at han er en af grundene til at jeg går så meget op i kunst og litteratur som jeg gør nu. Dengang jeg først fik øjnene op for ham var også dengang hvor jeg for alvor fik øjnene op for kunst og indså at det ligger sig en hel verden gemt af smuk kunst med poesi hvis man vælger at lukke op for det.

Jeg fik først og fremmest en rigtig stor interesse for salmer da jeg først indså hvor mange Grundtvig har lavet og hvor meget hans arbejde har af betydning for det danske samfund. Dengang tog jeg skridtet videre og begyndte at kigge på nogle af de mange andre salmer vi har til rådighed i de danske salmebøger og begyndte at gå mere op i betydningen der er bag dem. Når folk læser salmer op tænker man måske ikke over hvad man kan analysere sig frem til. Her kan jeg dog sige at det er meget og de danske salmer er ganske spændende når man kommer mere i dybden med dem. Det samme gør sig også gældende for udenlandske salmer som jeg også begyndte at gå nærmere i dybden med, hvor jeg startede med de svenske som kan minde meget om de danske hvor der er også er en del der er delt mellem de to lande.

Sang og salmer var dog ikke det eneste jeg begyndte at gå op i. Klassisk kunst var også noget der tog mig med storm og nu er jeg stor fan af både klassisk kunst men også moderne kunst, hvor vi nærmest er prisgivet i vores samfund med at have nogle helt fantastiske former for moderne kunst hvor udviklingen af moderne teknologier blot er med til at gøre det hele endnu mere interessant. Jeg elsker at følge udviklingen i kunst og lære nye kunstarter at kende. Det samme gør sig også gældende for litteratur som jeg ikke har skrevet så meget om endnu, hvilket I dog kan forvente i den kommende tid. Som med kunst og musik er det et bredt udvalg af litteratur der interesserer mig, hvor det dog mest er skønlitteratur jeg går mest op i og også nyder at finde nye former af og få udvidet min horisont endnu mere.

Michael

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *